Om denne blog

“Good tools are coming at such a rapid rate that it is probably time for some kind of journalistic version of Consumer Reports, which would test and rate them in an organized way and let everyone know what’s taking off.”

Erik Newton, senior adviser to the president at Knight Foundation

Jeg bilder mig ikke ind, at jeg ene mand kan leve op til Erik Newtons ønske. Men jeg vil gøre et forsøg på at rydde lidt op i internettets store værktøjskasse, som journalister kan bruge til at forbedre den visuelle og datadrevne journalistik. Det er nemlig lidt af et gedemarked her på nettet, for hvilket værktøj skal man bruge, når man vil lave en tidslinje, indsætte et kort med flere punkter eller vise data med en flot graf?

Og hvilke apps er de bedste til video eller fotos med mobilen?

Silas Bang

Følg endelig med, når jeg rydder ud i værktøjskassen og kom endelig med bud på gode værktøjer. Eller kast dig selv ud i det med denne liste over spændende værktøjer.
Svaret kan være svært at finde med så mange muligheder. Jeg vil med denne blog forsøge at finde frem til de gode, nemme værktøjer, beskrive og anmelde dem, samtidig med at jeg selv lærer dem at kende og bruger dem som redaktør for video og digitale værktøjer hos Jysk Fynske Medier.

Derudover finder du her på siden gode redskaber for mobiljournalister (mojos) samt værktøjer til sociale medier og drone-flyvning.

/// Silas Bang
Redaktør for video og digitale værktøjer hos Jysk Fynske Medier

Følg mig på twitter @dendigitalejour og @silasbang eller send mig en mail på mail@dendigitalejournalist.dk

CVR: 40922792