Skip to main content

Den Digitale Journalist har fået sin egen sang ud fra én prompt

AI-værktøjet Suno kan med få linjer tekst skrive en helt hæderlig sang og samtidig få bukserne til at ryste i musikbranchen. Hør sangen og læs mere om Suno.

Jeg er meget lidt musikalsk, og ville helt sikkert aldrig skrive en sang til denne blog. Men i vores tidsalder, hvor AI-bølgen ruller ind over os, er der selvfølgelig værktøjer til den slags.

Nu skriver jeg “selvfølgelig”, men jeg synes egentlig ikke, at det er selvfølgeligt, hvor imponerende det er, at man ud fra én prompt kan skrive en sang med instrumenter og vokaler.

Suno er skabt af artister og AI-eksperter fra Cambridge i staten i Massachusetts i USA, som tidligere har arbejdet hos Meta, TikTok og et andet AI-firma Kensho.

Halvandet minuts sang først

Suno udnytter kunstig intelligens til at generere musik baseret på dine tekstbeskrivelser – altså prompts. Du kan enten lade Suno selv finde på teksten om dit emne eller selv skrive teksten. Alternativt kan du bede en sprogmodel som ChatGPT om at skrive en sang til dit emne og så fodre den i Suno.

Jeg log dog bare Suno selv skrive teksten ud fra følgende prompt og tilføjede, at det skulle være en dansk popsang:

Skab en sang på dansk om en blog, der lister en masse smarte digitale værktøjer kaldet “Den digitale journalist”.

Man kan godt høre, at Suno vist er trænet lidt mere på svensk end på dansk, men det er nu alligevel ret imponerende, at man så nemt kan lave et nummer på halvandet minut:

Jeg har siden også forsøgt mig med en rocksang og indie samt testet Suno på andre temaer, som fx en kærlighedssang.

Hvis du er tilfreds med din sang, kan du med funktionen Extend forlænge sangen eller skabe en afslutning. Suno giver dig også mulighed for at indarbejde tavse pauser ved hjælp af “[silence]”-metataget, så du kan styre tempoet og rytmen i din sang.

Gratis eller abonnement

Når du så er tilfreds med dit mesterværk, kan du downloade sangen i sin helhed, og Suno opfordrer til at dele på sociale medier og tagge dem. Det er selvfølgelig for at udbrede kendskabet og på sigt skabe en forretning.

Ved at registrere dig, får du lidt credits til at skabe sange ud fra, og du får ekstra hver dag gratis. Men når du løber tør, skal du købe et abonnement til pt. 8 eller 24 dollars i måneden.

Sammenlignet med hvad det koster at hyre musikere og sangere, er det jo få penge, og det bliver spændende at se, hvordan AI-værktøjer som Suno vil påvirke musikbranchen på godt og ondt. Bare lyt til denne engelske sang skabt i Suno.

Suno har også konkurrenter som Musicfy og Beatoven. Find dem og andre smarte AI-værktøjer her.

Billede i toppen af skabt af Adobe Firefly.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.