Skip to main content

4 gode sider med gratis billeder til kommercielt brug

Visuelt indhold får en større og større rolle på nettet, men hvis du ikke selv har en fotograf gemt i maven eller til rådighed kan et godt “stock photo” måske bruges. Her er fire gode sider. 

Jeg har samlet en række gode sider med gratis billeder, video, musik, grafik mm. på siden “Gratis ressourcer”, som du finder i topmenuen. Kontakt mig, hvis du kender andre gode ressourcer.

1. Unsplash

Unsplash praler med at have 200.000 gratis billeder, der kan bruges kommercielt. Det er ikke engang nødvendigt at kreditere fotografen, men siden skriver, at det selvfølgelig er god stil.

Det er også tilladt at ændre på billederne og bruge dem på en hver måde, man ønsker.

Mange af billederne er lidt vel kunstneriske, men med så mange billeder at vælge imellem, er der gode muligheder for at finde et godt billede, der kan bruges.

Foto: Toa Heftiba/Unsplash

2. Pixabay

Pixabay lover op mod næsten en million gratis billeder, vektorgrafikker og kunstillustrationer, der kan bruges som du vil.

“Du må downloade, ændre, distribuere, og bruge dem royalty-free lige præsict som du selv vil, samt bruge dem kommercielt”, skriver Pixabay på siden.

Foto: Suvajit Roy/Pixabay

3. Pexels

Pexels er endnu en god side med et hav af billeder, der samtidig henviser til hvad Shutterstock har af betalte billeder om samme emne. Dermed kan du jo overveje, om der er et betalt billede, der bedre egner sig.

På Pexels kan du ligesom på de to andre sider bruge billederne helt som du vil – og behøver heller ikke der at skrive, hvem der har taget billedet (men det er jo god stil).

Uvis fotograf/Pexels

4.  CC Search

CC Search er ikke i sig selv en side med stock photos, men kan bruges til nemt at søge på fx Google, Flickr eller Pixabay efter gratis billeder til kommercielt brug.

Skriv hvad du vil søge efter, og vælg så en af billedsiderne eller søg efter gratis video eller musik.

Jason Ralston/Flickr under denne licens

Find flere gode sider i topmenuen under “Gratis ressourcer”. 

3 thoughts to “4 gode sider med gratis billeder til kommercielt brug”

  1. Super fint indlæg omkring gratis billeder. Efter indlægget er der kommet en ret spændende dansk side til. Her kan man ubegrænset søge efter og downloade både de klassiske stock-photos, men også billeder der ikke findes andre steder.

    Man kan prøve tjenesten gratis, og den hedder JumpStory. Linket er: https://jumpstory.dk

    Håber det kan supplere guiden lidt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.