Skip to main content

5 apps brugt til min jobansøgning

Min video-ansøgning til mit nye job som redaktør for sociale medier hos Jysk Fynske Medier fik en hel del opmærksomhed på Facebook og Twitter i denne uge.
Her skriver jeg lidt om de apps, jeg brugte til den.

Jeg har de seneste par år været meget inspireret af mobiljournalistik og ikke mindst fællesskabet ved den årlige mobilkonference Mojocon og den tilhørende Facebook-gruppe. For mig er det helt naturligt, at indhold til sociale medier produceres på den platform, som indholdet oftest ses på: mobilen.

Derfor ville jeg i min ansøgning vise, hvad man kan med mobilen. Min ansøgning er –  bortset fra optagelsen fra en drone og skærmoptagelsen – lavet kun med og på to iPhones.

Tog hurtigt fart

Jeg delte den i første omgang i Mojocon-gruppen, hvor der er stor tradition for at dele sine tips, tricks og inspirerende indhold.

BBCs mojo-underviser Marc Blank-Settle opfordrede mig til at tilføje engelske undertekster og derefter dele videoen på Twitter.

Derefter tog den fart og er blevet fremhævet på sociale medier af flere af frontfigurerne inden for mobiljournalistik. Og nu namedropper jeg, for de er værd at følge: Glen Mulcahy (RTÉ), Philip Bromwell (RTÉ), Wytse Vellinga (Omrop Fryslan), Eliot Fitzroy (Epic Tutorials), Yusuf Omar (CNN) og Michael Rosenblum (TheVJ.com). Sidstnævnte skrev ligefrem et blog-indlæg om ansøgningen.

Nå, men her er de fem apps, som jeg brugte til at producere ansøgningen. Har du flere spørgsmål, så skriv til mig på Twitter.
Og find flere gode apps i mojo-kassen.

 LumaFusion

Hele ansøgningen er redigeret på en iPhone 7+ med den geniale videoredigerings-app Lumafusion.
Ja, den koster 169 kroner, men for hvad du får, er den alle pengene værd. Bare tænk på, hvad Premiere Pro eller Final Cut koster!
Modsat for eksempel iMovie har LumaFusion tre videospor og tre lydspor og tillader ikke mindst redigering i vertikalt format.

Læs mit blogindlæg om app’en, lige da den kom ud.

 FilmicPro

Ansøgningen kunne godt være skudt med Apples egen kamera-app, men jeg foretrækker altid FilmicPro.
FilmicPro giver langt flere muligheder for blandt andet at styre eksponering, fokus og hvidbalance, ligesom der er bedre kontrol med, at der faktisk er lyd på det, man filmer. Prisen er for tiden 129 kroner.

Billedresultat for apple clips logo Clips

Apples video-redigeringsapp Clips er genial på den måde, at man kan tilføje tekst bare ved at tale. Den er derfor rigtig god til sociale medier, hvor tekst er essentielt. Den er dog også lidt svær at lære, og det er kun muligt at producere i kvadratisk format.

Den er kun brugt til et kort klip i ansøgningen for at vise, hvad app’en kan.

Læs min anmeldelse af Clips, hvor der også er en god guide til app’en.  Appen er gratis.

Billedresultat for pixelmator logo Pixelmator

Pixelmator er en slags light version af Photoshop, som jeg brugte til at skære huller i de skærmbilleder, som jeg har taget af for eksempel min Instagram-profil eller Twitter-konto. Derved kunne jeg placere mit talende hoved bagved i LumaFusion, så det ser ud som om, at jeg er en del af app’en. Prisen for app’en er for tiden 45 kroner.

Billedresultat for quicktime player logo Quicktime Player

Quicktime er ikke en mobil-app, men et gratis program til Mac, som var helt essentiel til min ansøgning, da den kan bruges til at lave skærmoptagelser af iPhonens skærm.
Men med de senere opdateringer til Apples styresystem iOS kan man nemt optage skærmen direkte på telefonen. Se hvordan her.

3 thoughts to “5 apps brugt til min jobansøgning”

  1. Vildt fedt! Jeg elsker at lege med film på iPhone/iPad og kigger også efter alternativer til iMovie. Kender du Videoleap? Den er dyr, men ser fed ud – ved ikke om Lumafusion er lige så god, for så er den jo noget billigere…

    1. Hej Mikkel

      Jeg har leget med Videoleap ja og den ser spændende ud. Den er billigere end LumaFusion (gratis), hvis du kan nøjes med (mange) gratis funktioner. Den er dog noget dyrere end LumaFusion, hvis man vil have alle funktioner.
      Generelt synes jeg, at 169 for Lumafusioner småpenge for en app, der kan så meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.