Skip to main content

Cogi – En smartere diktafon

De fleste journalister, der bruger en diktafon, har sikkert oplevet det. Man trykker optag, når kilden begynder at sige noget, som er perfekt til et citat. Men når man kommer hjem er den første sætning væk. Og hvad var det nu,  han sagde…

Det problem løser Cogi. En app, som tech-bloggen Lifehacker kalder “best voice recording app for Android”. Den er dog også lavet til Apples iOS, men at de er kårer den til den bedste giver god mening.

Cogi er nemlig ikke ligesom andre diktafoner, der optager når man trykker start. På Cogi trykker man først “Start af new session”, og så lytter Cogi. Lytter, men gemmer ikke. Når så din interviewperson når til det interessante, trykker du igen, nu på “Tap to Highlight”. Nu optager Cogi. Men den optager ikke bare, fra du har trykket. Fordi den allerede lyttede, tager den også de sidste 15 sekunder før med. Derved misser du ikke, den vigtige start.

Tilføj billeder og noter

Når interviewpersonen slår over i en uinteressant snak igen, slår du bare tilbage på lyttemode. Og så videre.Til sidst holder du fingeren nede på skærmen i to sekunder, og de vigtigste bidder er gemt i ét langt lydspor.

Men Cogi har også nogle ekstra features. Du kan nemlig både tilføje fotos og noter til hver optagelse og tagge personer eller tagge flere interviews med samme hashtag. Du kan selvfølgelig også eksportere lydfilerne.

Cogi har også en betalt version. Med den kan man på Android-telefoner (iOS tillader det ikke) også optage telefonopkald samt få transkriberet lyden ud – dog kun engelske interviews. Prisen er per minut.

Cogi er selvfølgelig også rigtig smart til møder, efteruddannelse og forelæsninger.

Download Cogi her  og se Cogi præsentere app’en her. 

OPDATERET: Under indstillinger i iOS og i app’ens indstillinger på Android er det muligt at ændre de 15 sekunder til mere eller mindre.

Konklusion

+

  • Optag 15 sekunder før du trykker
  • Tilføj billeder og noter til lyden
  • Stor optageknap, der er nem at ramme
  • Brug hashtags og tagging af personer

  • Bruger mere strøm end en almindelig diktafon-app

9/10

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.