Skip to main content

Guide: Sådan tilføjes nemt undertekster på Facebook-videoer

Det er besværligt at lave undertekster til videoer på Facebook på computeren eller mobilen. Facebook har lavet en løsning, der kan klare det nemmere, og sikre at alle tekster ser ens ud. Desværre virker det kun til Facebook-sider

Fordelen ved Facebooks egne undertekster er, at de kun vises, så længe brugeren ikke har trykket på videoen. Det vil sige, så længe videoen autospiller uden lyd. Når der trykkes, forsvinder teksterne.

Det gør dog også, at Facebooks løsning ikke virker som forklarende tekster, hvor der ikke er en interviewperson eller journalistens speak.

Tidligere var det en teknisk omgang at indsætte teksterne, da Facebook modsat Youtube ikke havde et værktøj til at skrive teksterne på videoen. I stedet var den nemmeste løsning at uploade til Youtube, sætte teksterne på og downloade en srt-fil, som så uploades til Facebook.

Srt-filer kan man stadig bruge på Facebook, men hvis man i dag uploader en video til en Facebook-side, kommer der automatisk en mulighed for at skrive teksterne.

Denne funktion kommer desværre ikke frem, hvis du uploader en video til din personlige profil eller en gruppe.

Sådan gør du:

1. Vælg en video til dit opslag. Facebook åbner et vindue med en række muligheder

 

 

 

 

 

2. Vælg “Undertekster og undertekster for hørehæmmede” ude til højre

3. Sæt videosproget til Dansk. Facebook skriver nu, at “automatisk generering ikke er tilgængeligt for dette sprog”

4. Vælg “Skriv”. Et nyt vindue åbnes og videoen deles automatisk op i tidssegmenter.

5. Du kan nu skrive ved hver del af videoen. Videoen stopper selv, når du skriver og fortsætter med at spille, når du holder pause.

 

 

6. Hvis du ikke er tilfreds med tidssegmenterne, kan du trække dem kortere eller længere på tidslinjen eller indsætte nye via plus-symbolerne ovre til højre.

7. Vælg “Gem kladde”, når du er færdig.

8. Offentliggør opslaget. Nu vises filmen med undertekster, når der ikke er lyd på.

Plads til forbedring

Facebooks værktøj er ikke perfekt og kan godt irritere lidt, når man prøver at trække i tidssegmenterne. Men det er langt nemmere, end det var tidligere med SRT-filer. Forhåbentlig lærer Facebook også dansk på et tidspunkt, så det kan foregå automatisk.

Ved længere videoer kan det desuden være et stort arbejde at indsætte undertekster, men det er muligt at betale sig fra det.

Det aarhusianske firma Texta har specialiseret sig i blandt andet transskribering (sponsoreret).

 

One thought to “Guide: Sådan tilføjes nemt undertekster på Facebook-videoer”

  1. Jeg forsøger at publicere en lang video med undertekster på Facebook gnm FB’s tekstredigeringssystem, men den bliver ved med at stå 99% og mangler altså den sidste procent, før videoen endelig kan publiceres.
    Nogen, der har en god idé til, hvordan jeg løser det?
    Mvh
    Palle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.