Skip to main content

Professionel videoredigering når endelig iPhonen

Begrebet “iPhone-dræber” bliver brugt så rigeligt hos tech-medier, men med Luma Fusion må man sige, at der for alvor kommer en iMovie-dræber på markedet – i hvert fald for det professionelle segment.

Luma Fusion er en app sprængfyldt med funktioner, der –  modsat iMovie – gør, at du med kun den ene app kan klippe et professionelt videoindslag sammen med titler, tekst og farvekorrektion klar til web eller endda tv.

Jeg har redigeret flere fulde webtv-indslag med iMovie på min iPhone, hvilket bestemt ikke er et dårligt videoredigeringsprogram til en iPhone. Men lige så snart jeg har villet lysne eller farvekorrigere en videobid, sætte avisens logo på eller placere en lidt mere kreativ tekst i videoen, har jeg måttet bruge andre apps. 

De sidespring stopper med Luma Fusion, der for første gang bringer professionel videoredigering til iPhones og iPads. App’en har ifølge firmaet bag, Luma Touch, været tre år undervejs, og det forstår man godt.

– It is now possible to fine-cut your project with graphics, color correction, titles, effects and mixed audio and then send it off as a finished piece – all from your iPhone or iPad. And the real-time effects make it easy to see results and fun to use, udtaler Terri Morgan, medstifter og designer hos Luma Touch i en pressemeddelelse. 

Her er nogle af de vigtigste funktioner: 

  • Tre videospor og tre lydspor
  • Farvekorrektion
  • Nem placering af grafik
  • Titler og undertekster med fuld kontrol over farve og grafik
  • Styr lydens styrke gennem videobidderne
  • Keyframing
  • Redigering af både vertikal og horisontal video
  • Kontrollér antallet af frames per second (fps)

 

  

Lær at bruge Luma Fusion i videoen herunder fra Luma Touch. Derudover har Mobile Filmmakers lavet denne større tutorial og Epic Tutorials, der er garant for kvalitet, har lavet en komplet, betalt guide her.

Luma Fusion er dog ikke den eneste videoredigerings-app, som ventes at forbedre udvalget i det nye år. Den på Android-telefoner meget populære Kinemaster er i 2017 kommet til iPhone.

Hvornår og om Luma Fusion tager springet til Android er endnu uvist.

Prisen for Luma Fusion er 309 kroner i AppStore, men den er ofte på tilbud til det halve. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.