Skip to main content

Infogram – Grafer for dummies

Infogram er på kort tid blevet et meget populært værktøj hos flere danske medier, når data skal visualiseres. Det er da heller ikke svært at blive forelsket i brugerfladen, som på få minutter leverer flotte, interaktive og responsive grafer.

Det er let at komme i gang med infogr.am. Opret en profil og vælg “Infographics” for at lave en infografik med flere elementer eller vælg “charts” for at indsætte et enkelt element.

Derefter er det bare at vælge de ønskede grafer, fylde data i dem direkte eller fra et regneark samt indsætte et par gode overskrifter; så klarer infogram resten. Det er desuden nemt at flytte rundt på elementerne, og farveskift kræver også kun få klik.

Overvej at betale

Du kan til hver en tid vælge “øjet” i toppen for at se, hvordan grafikken vil se ud. Når du er færdig er det bare at publicere og hente embed-koden til din egen artikel.

Infogram er gratis, men har betalte funktioner, som et medie bør overveje, hvis det ofte bruger værktøjet.Ved at betale kan man blandt andet undgå, at grafikkerne er offentlige, gemme dem som png eller pdf og sætte eget logo i bunden i stedet for Infograms logo. Derudover får man live-data; det vil sige at grafikken opdateres automatisk fra fx. Google Drive.

 

 Se et eksempel på en simpel graf herunder brugt i denne artikel:

Et minus ved infogram er også den store fordel: nemlig at det er så nemt – samtidig med at tilpasningsmulighederne ikke er ret mange.

Der er som gratis-bruger på nuværende tidspunkt otte forskellige designs. Og selvom de også kan tilpasses til en vis grad kommer Infograms på forskellige nyhedssites til at ligne hinanden meget. Også fordi nogle af temaerne ikke egner sig til nyhedssider.

For eksempel har Journalisten på denne artikel med oplagstal også brugt det samme design som i min over.

Et andet minus er, at data ikke automatisk kan sorteres efter højeste eller laveste antal.

Lær infogram at kende i denne 43 minutter lange guide fra virksomheden selv.

Konklusion

+

  • Meget nemt at bruge
  • Responsivt og interaktivt
  • Mange forskellige grafer at vælge imellem
  • Arrangerer ofte webinars

  • Begrænsede tilpasningsmuligheder
  • Ikke mulighed for at sortere data

8/10

One thought to “Infogram – Grafer for dummies”

  1. Jeres side trænger til en overhaling (i forhold til GDPR) der benyttes både Tealium (jico.co), Google Fonts, Google Analytics og Google Tag manager.

    Fælles for disse er at deres måde at indsamle gemme og behandle personhenførbare data er i strid med gældende lovgivning. Søg evn. på Schrems II

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.