Skip to main content

Easelly – Infografikker på få minutter

“Vi har 500.000 brugere som har lavet 700.000 infografikker”. Sådan skriver Easelly selv, og det er ikke svært at forstå, hvorfor det er blevet til så mange. Easelly er nemlig både nemt og gratis – næsten da.

En grafiker er uden tvivl bedre til at lave infografikker end en journalist, men som digital journalist på en nyhedsredaktion er der ikke altid tid (eller penge) til at få en grafiker til at klare opgaven.

Trække elementerne ind
Easelly gør det nemt for alle at lave infografikker hurtigt og nemt. Lidt grafisk sans skader selvfølgelig ikke, men selv uden har Easelly flere templates, som nemt kan ændres og måske passe fint til din historie.

Paragraf18
Her er et eksempel på en infografik, jeg har lavet til en artikel om §18-midler til frivillige foreninger

Jeg foretrækker selv “Start fresh”, hvor Easelly først viser en lille guide, som kan fjernes med “Clear”-knappen i toppen. Så har man et helt blankt lærred klar til infografikken. Træk den større eller mindre i bunden og vælg eventuelt en baggrund ved at trække baggrunden ned på lærredet.

På samme måde kan du trække en række forskellige objekter, figurer, grafer og selvfølgelig tekst ned på læredet. Det hele kan nemt tilpasses til den rigtige størrelse og efter de farver, du ønsker. Finder du ikke de ønskede objekter, eller vil du have jpg-filer på din infografik er det nemt at uploade dem.

Embed eller download

Når infografikken er færdig kan du embedde den eller gemme den som et billede eller pdf, så også print kan få glæde af den.

Easelly leverer masser af gratis muligheder for at lave flotte infografikker, men tilbyder også ekstra objekter, figurer og baggrunde ved betaling. Og til to dollars om måneden er det nok lige til at overkomme for et medie.

Designet på Easelly kan godt trænge til et lille løft, og det er heller ikke muligt at gøre infografikkerne interaktive. Det kan man så evt. bagefter gøre ved at downloade billedet og lægge det ind i fx Thinglink. Men mere om det, når jeg anmelder Thinglink.

Find Easelly her og se en præsentation her.

Konklusion

+

  • Træk og slip gør det hele meget nemt at bruge
  • Masser af gratis muligheder
  • Fint udvalg af baggrunde, figurer og objekter
  • Mulighed for at downloade som jpg og pdf

  • Ingen mulighed for interaktivitet
  • Designet er lidt forældet

8/10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.