Skip to main content

Velkommen til en oprydning i værktøjskassen

“Good tools are coming at such a rapid rate that it is probably time for some kind of journalistic version of Consumer Reports, which would test and rate them in an organized way and let everyone know what’s taking off.”

Erik Newton, senior adviser to the president at Knight Foundation

Jeg bilder mig ikke ind, at jeg ene mand kan leve op til Erik Newtons ønske. Men jeg vil gøre et forsøg på at rydde lidt op i internettets store værktøjskasse, som journalister kan bruge til at forbedre den visuelle og datadrevne journalistik. Det er nemlig lidt af et gedemarked her på nettet, for hvilket værktøj skal man bruge, når man vil lave en tidslinje, indsætte et kort med flere punkter eller vise data med en flot graf?

Svaret kan være svært at finde med så mange muligheder. Jeg vil med denne blog forsøge at finde frem til de gode, nemme værktøjer, beskrive og anmelde dem, samtidig med at jeg selv lærer dem at kende og bruger dem som onlinejournalist hos Jyske Medier.

Silas Bang

Følg endelig med, når jeg rydder ud i værktøjskasen og kom endelig med bud på gode værktøjer. Eller kast dig selv ud i det med denne liste over spændende værktøjer.

/// Silas Bang
Journalist og stedfortræder, onlineredaktionen hos Jyske Medier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.