Skip to main content

Tre smarte værktøjer til sociale medier fra den nye kasse

Værktøjskassen her på siden er blevet lidt overfyldt, og derfor har de sociale medier fået en selvstændig kasse.

Den ny kasse har titlen SoMe-kassen og kan findes i menuen i toppen. Her er tre smarte og gratis værktøjer fra kassen.

1. Søg i dybden på Facebook

Inteltechniques.com/osint/facebook.html

searhc

Vil du se, hvilke billeder statsminister Lars Løkke Rasmussen har kommenteret? Eller hvor Amalie Szigethy har tjekket ind på Facebook?

Det kan ske direkte ved at klikke rundt på Facebook eller ved en mere specifik søgning i søgefeltet. Men det er langt nemmere med dette værktøj, hvor du bare skal bruge brugernavnet på Facebook-brugeren, som du vil søge lidt i dybden på (fx. “larsloekke” for statsministeren.)

Når du har sat brugernavnet ind i kassen, kommer der et “Facebook user number”, som du nu kan bruge i de andre søgekasser. Søgeværktøjet fungerer selvfølgelig kun på Facebook-profiler, som du er venner med eller er åbne.

2. Vis alle tweets fra én bruger

Allmytweets.net

all2

Hvis du vil søge efter et bestemt tweet fra en person, kan det være ret besværligt at finde det i Twitter. Men med Allmytweets kan du nemt hente all tweets fra den samme konto ned på en flad side, som er oplagt til at søge på eller lave forskellige former for statistik.

Det kan for eksempel bruges til at finde ud af, hvor ofte Donal Trump bruger ord som “loser”, “stupid” og “dumb” i sine tweets. 

For at komme igang, skal du logge ind med din egen eller die medies twitterkonto og dernæst søge efter et twitterhandle fx. “dendigitalejour”.

3. Vis Youtube-video bedre på Facebook

Yt2fb.com

untitled-1

Videoer, der er uploadet direkte til Facebook, er store og flotte i strømmen, men når du deler en Youtube-video, ser videoen knap så godt ud. Det løser værktøjet Yt2fb (Youtube to Facebook).

Du er skal oprette en profil, men derefter kan du både ændre videoens overskrift, bestemme starttidspunkt og få et link, der sikrer, at videoen ser stor og flot ud på Facebook.

Tip mig gerne om andre gode værktøjer på Twitter eller Facebook

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.